Op zoek naar chinese kunst taxeren?

chinese kunst taxeren
Vind chinees porselein in Antiek en Kunst op Marktplaats.nl.
Een week 280. Advertenties gerelateerd aan chinees porselein. Antiek en Kunst. Chinees chinese of japanse grote schotel met karpers. Niet een chinese schotel, maar een japanse met schitterende kleuren met koi karpers. Diameter 32 cm en in gave conditie.geen chip niks.
kunst en antiek verkoop Chinees porselein Kangxi porselein Antiek.
Waar let ik op bij het taxeren? Allereerst bekijk ik uit welke periode het stuk afkomstig is en of het is wat het suggereert te zijn. Met andere woorden hebben we te maken met een origineel stuk of met een latere kopie? Dan volgt de conditie. Kleine chipjes, randslijtage of ook wel fritting" genoemd is bij het ene stuk meer geaccepteerd dan bij het andere. Bijvoorbeeld op grote vormstukken 18e eeuws famille verte porselein is enige fritting normaal. Gaat het om een klein verfijnd Chinese" taste" schaaltje dan is elke schade van grote invloed op de waarde. Een barst is natuurlijk een slecht teken voor de waarde. Herstelde en gebroken stukken hebben behalve studiewaarde geen grote financiële waarde. Restauratie heeft dan op de waarde weinig invloed. Kapot is kapot! Ook van belang voor de waarde is de mode en de koopkracht van de verzamelaars. Japans porselein was in de jaren negentig erg in trek door de bloeiende Japanse economie. Op dit moment is vanwege dezelfde reden Chinees porselein hoog gewaardeerd. 2012 Jan Willem Ruyten kunst en antiek taxaties / Webdesign Arthico.
ZEEUWS VEILINGHUIS.
Bijzonder geinteresseerd zijn we in Aziatische kunst zoals Chinees porselein en schilderijen uit voormalig Nederlands Indië. Taxatiedagen Aziatische kunst. Zeeuws Museum, Middelburg. 9 t/m 11 april: 13.00 16.30 uur. Op deze dagen kunt u o.a. de volgende zaken laten taxeren.:
Aziatisch Keramiek Indices.
Index Chinese zegelmerken. Index oosterse keramiektermen. Digitale presentatie monochromen. Monochroom bruin en zwart. Index Chinese karaktermerken. Veel Chinees porselein is aan de onderzijde gemerkt met karaktertekens. Meestal duiden ze een bepaalde periode aan waarin een keizer regeerde, maar het kan ook een eerbetoon zijn aan een vroegere keizer.
Mystery-onderzoek: taxatie blijkt kunst Consumentenbond. icon-menu. logo. logo_footer. preds. symbol-afrader. symbol-bestekoop. symbol-besteuittest.
de erflater schulden nalaat: schuldeisers vragen vaak om een taxatierapport en kunnen een rechtszaak aanspannen als zij de opgevoerde schatting te laag vinden. er zeer kostbare kunst, antiek of sieraden in de boedel zitten; de Belastingdienst vraagt dan soms om een taxatierapport.
ZEEUWS VEILINGHUIS.
Wilt u stukken laten taxeren? Neem dan contact met ons op voor een afspraak. Veilingtaxaties zijn kosteloos. Ruwe veilingtaxaties zijn vaak ook mogelijk aan de hand van foto's. Deze kunt u sturen via.: zeeuwsveilinghuis.wetransfer.com link voor veel of grote bestanden. Whatsapp: 06-2293 5725 behandeling alleen tijdens kantooruren. Let op: dit nummer is alleen voor Whatsapp., niet om te bellen of biedingen door te geven. Indien stukken voor veiling minder interessant zijn, dan zullen we dat aangeven, maar geen veilingtaxatie geven. Van een verzameling of een kast vol porselein kunt u voor een eerste indruk ook een overzichtsfoto sturen. Indien u enkele stukken stuurt, dan graag ook afmetingen er bij. Van een schilderij ontvangen we liever één goede, scherpe foto in hoge resolutie dan meerdere detailfoto's. Voor de beste service ontvangen we ook graag telefoonnummer en adres of woonplaats zo kunnen we beter adviseren over eventueel transport. Tevens verzorgen we taxaties voor verzekering, successie en inboedelverdelingen. Hiervoor kunt u contact opnemen met Jeroen de Kuyper: jeroen@zeeuwsveilinghuis.nl. Cornelis de Voet, Middelburg, 1763. 4331 PX Middelburg. Taxaties uitsluitend op afspraak. 1017 CH Amsterdam. 020 260 22 33 Henri van Maanen. Uitsluitend op afspraak. Kunst en antiek.
Chinees Antiek: inkoop verkoop Jack Nelis Den Haag.
Ook dat vindt u in de winkel van Jack Nelis Asian Antiques evenals voorouderportretten, Chinese meubels, Taoïstische houten en bronzen beelden, textiel en sieraden. Niet alleen Chinese kunst. Naast Chinese kunst vindt u bij ons ook Boeddhas uit Thailand en Birma en vroege Indiase sculpturen, zowel Hindoe als Jain.
Veilinghuis Peerdeman Utrecht Taxatie inname.
Boven een getaxeerde waarde van 10.000, zijn de taxatiekosten 200, verhoogd met 1% over het meerdere boven 10.000. Bedragen exclusief btw. Voor ieder uur dat de taxatie inclusief reistijd langer duurt dan één uur, wordt een uurtarief van 100, doorberekend.

Contacteer ons